ZZP-vacature: Psychofysiek trainer

Geloof jij in de kracht van bewegen en spelen? (Op-)groeien verloopt nooit probleemloos. Wanneer de moeilijkheden te groot worden, zijn wij er om meer zelfcontrole te ontwikkelen en weerbaarder te worden. Onze visie is dat fysieke trainingen op dit gebied enorm waardevol zijn. De (jonge) mensen waar wij voor werken, hebben ervaringen nodig waarmee ze vooruit kunnen.
Ben jij met jouw creatieve, ondernemende, flexibele en licht eigenzinnige geest in staat de juiste voorwaarden te scheppen? Door op een lichte manier, passende trainingen te bedenken en het samen met onze cliënten leuk te maken? Dan ben jij de zzp-er die wij zoeken!

Wat ga je doen?
Je laat je echt leiden door wat iemand nodig heeft, zonder daar veel woorden aan vuil te maken. Je geeft in de zaal en ambulant, psychofysieke trainingen aan individuele jongeren en gezinnen. Omdat je vanuit een open en onderzoekende houding werkt, ontgaat jou echt niets. Je richt je, uiteraard, op de kinderen binnen het gezin maar je hebt tegelijkertijd oog voor de onderlinge dynamiek. En ook als je jongeren individueel traint, ontgaat de context van hun leven je niet.
Je laat je cliënten ervaren hoe het is anders te denken en te reageren in een (lastige) situatie. Je bent creatief en pakt de vrijheid om dát te doen, wat aansluit. Dat betekent dat je vaak beweegt met je cliënten in een van onze twee gymzalen. Je hebt daar allerlei verschillende materialen voorhanden: van ballen tot klimrekken en van wiebelkussens tot bokshandschoenen. En als je iets wil gebruiken wat er niet is, dan maken of kopen we het gewoon. Het gaat erom dat jij de oefeningen en materialen kiest die bijdragen aan het zelfbewustzijn van je cliënten. Maar het is net zo belangrijk dat jij het leuk weet te maken. En wanneer dat beter is, ga je ook thuis bij het gezin, op school, buiten of in het bos aan de slag.
Het uitgangspunt van jouw werk is dat je het samen met de cliënt doet. En bewegen is hét middel om leermomenten te creëren. Alle oefeningen pas je aan op de persoon en het doel. Je hebt een scherp observatievermogen. Je ziet aan het hele lijf dat iets werkt. En het mooie is: zij voelen het zelf ook!
Veel van onze cliënten worden verwezen door verwijzers als het CJG, de huisarts, Jeugdbescherming Brabant, de Jeugdreclassering, psychiaters, de jeugdarts van de GGD en van het NIDOS. Wanneer dat nodig is, voer je ook gesprekken met de verwijzers.

In wat voor een omgeving ga je werken?
Punt Weerbaarheid ondersteunt mensen die willen werken aan weerbaarheid, angstreductie, zelfverdediging, tekort aan zelfcontrole en tekort aan zelfvertrouwen.
Al onze trainers ontwikkelen en verzorgen zelfstandig hun trainingen en werken als zzp-er. We zijn stuk voor stuk flexibele, creatieve mensen met een open blik. We dragen allemaal, vanuit onze eigen expertise, technieken en houdingen over aan iedereen die dat nodig heeft. We vinden het belangrijk dat deze technieken direct in de praktijk inzetbaar zijn.
Naast dat wij ons inzetten voor onze cliënten, zetten we ons ook in voor het netwerk binnen Punt Weerbaarheid. Dit doen we omdat we allemaal zelfstandig werken maar ook geloven in de kracht van ‘het samen doen’. Daarom zijn onze inspiratieavonden voor ons ook zo waardevol. We delen onze kennis, ervaring en visies graag met elkaar.
Dus wanneer je wilt, krijg je ook een kijkje in de keuken van je collega’s bij Puntweerbaarheid. Of je gaat bijvoorbeeld mee wanneer we een les aan een jeugdzorginstelling of klas studenten geven, zodat je hier meer over leert. Bovendien mogen alle trainers aansluiten bij de ouder-kind-weekenden en de gezinsweekenden. Waarin we de gezinnen naast een leuke tijd ook heel concrete handvatten bieden. Maar ook voor ons zijn dit soort activiteiten de kers op de taart.
We werken met veel betrokkenheid en humor samen. En soms werken we, bijvoorbeeld tijdens de outdoor activiteiten of wanneer een cliënt niet anders kan, ’s-avonds of in het weekend.
We hebben een zaal in Rijsbergen en in Teteringen (gemeente Breda), voorzien van uiteenlopende sport- en spelmaterialen. Ambulant werken we voor de hele regio West-Brabant.

Wat breng je mee?
• Een van de volgende hbo-diploma’s: PMT, MWD, SPH, Social Work, Pedagogiek, Hbo-V;
• Een geldige SKJ-registratie of relevante BIG-registratie;
• Een creatief, empathisch en flexibel brein;
• Ervaring met ervaringsleren / geven van pychofysieke trainingen / lichaamswerk;
• Ervaring met het geven van weerbaarheidstrainingen;
• Een zelfstandige en flexibele werkhouding;
• Het is een pré als je een rijbewijs en een auto hebt.

Wat bieden wij jou?
• Cliënten waarvoor jij echt iets betekent;
• Minimaal 2 en maximaal 6 dagdelen per week werk;
• Hartstikke leuk en afwisselend werk;
• Vrijheid om je werk zelfstandig uit te voeren;
• Je bepaalt, buiten de vaste trainingstijden in de zaal en in overleg met je cliënten, je eigen werktijden;
• Een omgeving waarin jij nieuwe ideeën en vormen mag bedenken en ontwikkelen;
• Een veilige omgeving waarin jij mag leren en je verder kunt ontwikkelen;
• Aansluiting bij ons netwerk zodat je aan alle activiteiten kunt deelnemen;
• Zo min mogelijk administratieve last want buiten de rapportage hoef je maar weinig te administreren;
• De mogelijkheid om aan intervisie deel te nemen (volgens voorwaarden SKJ);
• Humor en betrokkenheid.

Meer weten?
Lijkt het je wat om met onze cliënten aan de slag te gaan, én te werken met inspirerende collega’s? Neem dan contact op met Rob van Weert: 06 – 181 343 31. Hij is de eigenaar van Puntweerbaarheid en vertelt je graag meer.

Solliciteren?
Wij ontvangen graag je motivatiebrief en CV. Deze kun je mailen aan: info@puntweerbaarheid.com We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek.