Punt Weerbaarheid staat voor kwalitatieve trainingen, op maat gemaakt voor de cursist. Persoonlijke aandacht staat dan ook hoog in het vaandel. Laat dat maar aan onze trainers over! Naast Rob van Weert, eigenaar van Punt Weerbaarheid, wordt gebruik gemaakt van professionele, externe trainers.
Rob van Weert
Ik ben Rob van Weert, eigenaar van Punt Weerbaarheid. Door mijn jarenlange ervaring als trainer met kinderen en volwassenen merkte ik dat iedere situatie weliswaar wetmatigheden kent, maar dat de unieke en persoonlijke inbreng ook van groot belang is. De verbale, maar vooral de non-verbale communicatie intrigeerde mij. Ik zag dat boodschappen niet of op een onduidelijke manier werden overgebracht. Beslissingen die voortkwamen uit een té emotionele of té rationele basis. Ook mijn beleving als vader (twee dochters), vriend en partner bevestigde het belang van het vinden van evenwicht in jezelf om van daaruit je acties bepalen. Daarom zijn mensgericht werken en maatwerk kernwaarden die onlosmakelijk met mij en mijn trainingen verbonden zijn. – lees meer
Maak hieronder kennis met onze trainers en samenwerkingspartners
Marco van der Linde (We Walk Jeugdzorg)
Ik ben Marco van der Linde , woon in Breda en ik ben sinds 2003 werkzaam in de (jeugd)hulpverlening. In 2014 ben ik als zelfstandige gestart met We Walk Jeugdzorg. Deze actieve interventie voor jongens met (gedrags)problemen is gebaseerd op de methodiek van het Ervarend Leren. Dat kan op verschillende manieren: via een ambulant traject thuis of op school, maar soms moet er ook letterlijk afstand worden genomen door middel van een meerdaagse wandeltocht.
Mijn sterke punten zijn vraaggericht werken, luisteren en aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Daarnaast zijn mijn directheid en eerlijkheid eigenschappen die mij voor jongens en hun ouders transparant maken. – lees meer
Karin Aarts (B Brave Weerbaarheid)
Karin Aarts is psychiatrisch verpleegkundige, boksinstructrice GGZE en eigenaar van B Brave weerbaarheid – een bedrijf met een breed aanbod in weerbaarheidstrainingen.
Peter Paes (Buiten Bezig)
Peter heeft na de hbo-opleiding Social Work veel ervaring opgedaan als buitensportinstructeur, jongerenwerker en jeugdhulpverlener. Hij begeleidt jongeren in zowel het psychische als het fysieke vlak. Dit bracht hij samen in Buiten Bezig:
Buiten Bezig biedt begeleiding en coaching aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Actief bezig zijn is waar het om gaat. Door bezig te zijn, te bewegen en plezier te hebben, het liefst in de buitenlucht, kan ieder mens zich goed voelen. Dit gaan we samen doen! Plezier hebben is de basis en terwijl we bezig zijn, maak ik de vertaalslag naar jouw doelen. Beweging en ervaringsleren zijn het uitgangspunt. Hoe? Dat verschilt per persoon. Samen kijken we wat jou beweegt, dat is het uitgangspunt en vanuit daar kijken we samen hoe jij verder kunt komen.
Roy Schoelitsz (B-dazzle)
Roy Schoelitsz – ‘Jeugdzorgprofessional’
Dat klinkt heftig, jeugdzorgprofessional. Maar wat is dat dan? Het is zoveel, er is zoveel. Wat is goed, wat is minder goed? Deze vragen houden me bezig, waarom? Omdat ik het beste wil voor de jongeren en diens ouders en steeds weer op zoek ben naar wat goed is. Nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en oude toepassingen. Jeugdzorg is van alle tijden, sinds de mensheid klaagden ouders al over jongeren die te veel vrije tijd hadden en nietsnutten waren.
Wie ben ik en hoe kom ik hier terecht?– lees meer
Claudia Verlind (MotionLab)
Claudia is Rots en Water trainer en geeft taal- en rekendanslessen in het primair onderwijs.
De psychofysieke aanpak – lichamelijk doen en ervaren om mentale (en sociale) vaardigheden te verwerven – is de rode draad in haar aanpak.
Mariët Bastiaansen (Studio Jetje)
Ik ben Mariët Bastiaansen. Ik ben 42 jaar oud en moeder van 2 gezellige babbelkonten. Ik ben eigenaar van Studio Jetje waar ik werk ik als kinder- en jongerencoach en trainer. Er komen allerlei kinderen en jongeren die iets lastig vinden. Ze worden bijvoorbeeld snel boos of verdrietig, denken of piekeren veel, hebben last van angsten, slapen slecht, ervaren minder zelfvertrouwen of stress over verschillende zaken.
Ik werk psychofysiek. Hierbij gaan we uit van het leren vanuit beweging; dit zorgt ervoor dat je zelfbewustzijn vergroot wordt. – lees meer
Ylona Mijnster (De Enghoeve)
Ylona werkt als GZ-Psycholoog, Orthopedagoog, Cognitief Gedragstherapeut (VGCT) en EMDR-therapeut. Zij heeft als Orthopedagoog gewerkt binnen de Specialistische GGZ en binnen de specialistische zorg van een VG-instelling. Ze heeft daarnaast langdurige ervaring in cognitieve gedragstherapie bij jongeren en volwassenen. Zij heeft een eigen praktijk in Breda, waar zij therapie op maat biedt voor volwassenen en jeugdigen.
Sinds 2018 is Ylona betrokken bij de Stichting De Enghoeve als hoofdbehandelaar en GZ-Psycholoog en is sinds augustus 2021 Directeur-Bestuurder.
Stichting De Enghoeve is een GGZ-instelling die ambulante en specialistische behandeling, begeleiding en diagnostiek voor jeugd aanbiedt. Daarnaast bieden ze groepsbegeleiding, individuele dagbesteding en ambulante begeleiding aan volwassenen
Kirsten Janssen (Steps4YOUth)
Mijn naam is Kirsten Janssen (Steps4YOUth).
Ik werk al enige tijd binnen de (jeugd)zorg. Mijn passie is jongeren begeleiden en samen met hen stappen maken om het leven weer op de rit te krijgen. Samen met jongeren, ouders en hulpverleners wil ik met veel enthousiasme bijdragen aan een positieve toekomst. Mijn krachten zijn verbinden, humor en motiveren. Ik vind het dan ook een grote uitdaging om jongeren te helpen om hun leven richting te geven en samen met hen hun kwaliteiten te zoeken. Dit doe ik dan ook met veel plezier en enthousiasme.
Kathelijn Roetenberg (Feel better, Move better)
Al tijdens de sportacademie (ALO), lag mijn hart al bij sport als middel: Samen spelen en ondertussen leren over jezelf, de ander en de interactie tussen mensen.
Met plezier, leer je nou eenmaal makkelijker en meer!
Sinds 2011 werk ik o.a. als Rots en water trainer op het MBO. Daar ga ik met groepen jongeren en docenten in de gymzaal aan de slag met individuele en groepsgerichte-thema’s.
In het spel maken ze kennis met de fysieke signalen die een lichaam afgeeft. Signalen die zoveel kunnen zeggen, maar onopgemerkt blijven als je niet weet hoe je ze kan voelen en ontdekken. Onbewust en vanuit een reflex ontstaat keer op keer dezelfde (ongewenste) reactie, die vaak leidt tot frustratie van de persoon zelf of de omgeving. Echter, eenmaal bewust ontstaat er een mogelijkheid, om te kiezen hoe hierop te reageren vanuit rust in je hoofd en buik en met focus vanuit je hart. Mijn studenten vragen me al jaren:
Waarom leer ik dit nu pas? Dan is mijn doel bereikt. ?
Sinds oktober 2022 werk ik vanuit mijn bedrijfje Feel Better, Move Better samen met Punt Weerbaarheid. Ik ga vanuit deze rol met kinderen, jongeren en ouders op pad, om eruit te halen wat erin zit.
Meer lichaamsbewustzijn, leidt tot meer zelfbeheersing, wat leidt tot meer eigen regie en zelfvertrouwen en een blij kind. So let’s play!!!