Kathelijn Roetenberg

Al tijdens de sportacademie (ALO), lag mijn hart al bij sport als middel: Samen spelen en ondertussen leren over jezelf, de ander en de interactie tussen mensen.
Met plezier, leer je nou eenmaal makkelijker en meer!

Sinds 2011 werk ik o.a. als Rots en water trainer op het MBO. Daar ga ik met groepen jongeren en docenten in de gymzaal aan de slag met individuele en groepsgerichte-thema’s. In het spel maken ze kennis met de fysieke signalen die een lichaam afgeeft. Signalen die zoveel kunnen zeggen, maar onopgemerkt blijven als je niet weet hoe je ze kan voelen en ontdekken. Onbewust en vanuit een reflex ontstaat keer op keer dezelfde (ongewenste) reactie, die vaak leidt tot frustratie van de persoon zelf of de omgeving.

Echter, eenmaal bewust ontstaat er een mogelijkheid, om te kiezen hoe hierop te reageren vanuit rust in je hoofd en buik en met focus vanuit je hart. Mijn studenten vragen me al jaren:
Waarom leer ik dit nu pas? Dan is mijn doel bereikt. ?

Sinds oktober 2022 werk ik vanuit mijn bedrijfje Feel Better, Move Better samen met Punt Weerbaarheid. Ik ga vanuit deze rol met kinderen, jongeren en ouders op pad, om eruit te halen wat erin zit. 

Meer lichaamsbewustzijn, leidt tot meer zelfbeheersing, wat leidt tot meer eigen regie en zelfvertrouwen en een blij kind. So let’s play!!!