Mariët Bastiaansen

(Studio Jetje)

Ik ben Mariët Bastiaansen. Ik ben 42 jaar oud en moeder van 2 gezellige babbelkonten.
Ik ben eigenaar van Studio Jetje waar ik werk ik als kinder- en jongerencoach en trainer. Er komen allerlei kinderen en jongeren die iets lastig vinden. Ze worden bijvoorbeeld snel boos of verdrietig, denken of piekeren veel, hebben last van angsten, slapen slecht, ervaren minder zelfvertrouwen of stress over verschillende zaken. 

Ik werk psychofysiek. Hierbij gaan we uit van het leren vanuit beweging; dit zorgt ervoor dat je zelfbewustzijn vergroot wordt. De schakel tussen je lijf, je hoofd en wat je belangrijk vindt, wordt zo gemaakt. Je lijf vertelt je heel veel, zonder dat je het doorhebt. Door je lichaam te laten voelen en ervaren hoe sterk je bent en dat je invloed kan uitoefenen op verschillende situaties, voel je jezelf sterker en groeit je zelfvertrouwen en kun je jezelf verder ontwikkelen.
De beweging wordt ingezet vanuit verschillende invalshoeken. Je kan hierbij denken aan allerlei stoeispellen, balansspellen, samenwerkingsopdrachten met beweging, dans, balspellen etc.
Vanuit mijn werk met Studio Jetje ben ik verbonden aan Punt Weerbaarheid. We mogen prachtige kinderen en jongeren verder helpen te ontwikkelen op het moment dat het eventjes minder gaat. Het is fantastisch om deze geweldige kinderen en hun families te mogen begeleiden en ondersteunen in hun ontwikkeling.

Naast het werk voor Studio Jetje en Punt Weerbaarheid ben ik werkzaam in het onderwijs.
Ik heb zowel in het reguliere onderwijs als in het speciaal basisonderwijs gewerkt als leerkracht, intern begeleider en gedragsspecialist. Daarnaast heb ik jaren lesgegeven bij een dansstudio aan kinderen, jongeren en volwassenen in verschillende dansstijlen. Van Jazz tot streetdance, van aerobics tot showdans.
Binnen het onderwijs is ook mijn vuurtje gaan wakkeren voor het werk dat ik doe bij Studio Jetje en Punt Weerbaarheid. Hoe fijn is het om kinderen een klein zetje in de rug te kunnen geven waardoor ze met meer zelfvertrouwen en kracht door het leven kunnen gaan en moeilijkheden kunnen overwinnen.
Vanuit mijn opleidingen als leerkracht basisonderwijs en de Master SEN ben ik me verder gaan specialiseren in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ik ben toen in aanraking gekomen met Rots en Water en ben vervolgens opleidingen gaan volgen tot kindercoach en psychomotorisch kindercoach. Door de verschillende opleidingen, maar ook door mijn passie voor dans vind ik het mooi om anderen mee te nemen om te kunnen leren van en met hun lijf.

Het maakt me trots om samen te werken met Punt Weerbaarheid en samen kinderen en jongeren een stukje mee te mogen begeleiden en ze te laten groeien en in hun kracht te mogen zetten.