Helder aansturen en grenzen stellen verhoogt je effectiviteit als manager.

Managers

Een goede manager haalt het beste uit zijn medewerkers, zichzelf én motiveert zijn team. Dit betekent dat hij stevig in zijn schoenen moet staan om helder aan te sturen en los te laten waar nodig. Dat hij de noodzaak van het nee zeggen erkent, zodat er tijd overblijft voor het eigen werk. De praktijk leert dat allerlei interne en externe oorzaken van een zieke medewerker tot een failliete klant, de capaciteiten van de manager zwaar op de proef stellen.

Situatie waar een manager in kan verkeren……

De tijd vliegt, laat staan dat je toekomt aan het uitvouwen van je plannen. Het wordt alsmaar moeilijker om aan je bedrijfsdoelen te werken en vooruitgang te boeken. De mooie ideeën blijven in conceptstadium hangen. De dagen vullen zich met ad-hoc zaken en personeelsproblemen. Ook de klantcontacten doe je er nog maar bij, je was wel begonnen met delegeren, maar het lijkt wel of zelfs dit nog tijd kost. Nu denk je nog feeling met de markt te houden…. Met als gevolg; vermoeidheid, lange dagen én het gevoel dat je water naar de zee draagt. Om uit dit patroon te komen, zal je de cirkel moeten doorbreken. Een weerbaarheidstraining op maat is het perfecte hulpmiddel!

Henk over weerbaarheidstraining tijdens Krachtiger Ondernemen:
‘De kennismaking met de weerbaarheidstraining van Rob van Weert was een openbaring over de mogelijkheden die ik zelf heb om mijn eigen “kracht” te benutten. De fysieke en energieoefeningen zijn goed te vertalen naar mijn dagelijkse praktijk van veel en vaak moeilijke overlegsituaties. Ik ga het zeker toepassen in de praktijk.’

weerbaarheidstraining? Neem vrijblijvend contact op.

Leiding geven en Punt Weerbaarheid Trainingen

De weerbaarheidstrainingen van Punt Weerbaarheid leren je rust te creëren in jezelf. Daardoor ben je in staat om helder te denken en duidelijkheid te scheppen in een onrustige werksituatie. Dit zorgt ervoor dat je weer weet waar je voor staat en dat je deze boodschap ook in de communicatie met anderen kunt verwoorden. Oftewel duidelijke grenzen voor iedereen. Dit zal bijdragen aan een goede werksfeer met ruimte voor je personeel om naar elkaar te luisteren, samen te werken én oog te hebben voor wat er goed gaat. Jij als manager zal dit proces in werking moeten zetten en de weerbaarheidstraining helpt je daarbij!