Als ouder of opvoeder wil je een weerbaar en succesvol kind!

Melanie Jansen-Tuynman

Melanie Jansen-Tuynman, “Mijn dochter heeft nu instrumenten in handen om met bepaalde situaties om te gaan.”

Opvoeden en de uitdagingen

Het opvoeden van kinderen gaat met vallen en opstaan. Kinderen zijn niet altijd even makkelijk. Niet luisteren, onzeker zijn en snel overprikkeld raken horen allemaal tot het gedrag van opgroeiende kinderen. Iedere ouder-kindrelatie kent wel een periode met opvoedingsuitdagingen. Al opgroeiende krijgt je kind steeds meer een eigen persoonlijkheid. Dat kan betekenen dat je kind onverwachte specifieke behoeften heeft. Op dat moment is hulp van buitenaf gewenst om een fijne relatie met je kind te behouden, zodat hij veilig kan opgroeien. Aan de ouder of opvoeder de uitdaging om daadwerkelijk om hulp te vragen. Onderstaande tekst helpt door herkenning om die uitdaging aan te gaan.

Gevoelig, teveel aan prikkels…..

Kinderen kunnen snel boos worden en anders reageren dan verwacht als gevolg van ADHD, ADD of PDD.NOS, hoge intelligentie of fijn gevoeligheid (sensitief). Het gevolg is dat je kind zich steeds onzekerder voelt. Misschien merk je dat je kind wordt gepest.

Weerbaarheidstraining? Neem vrijblijvend contact op.

Gevoelswereld van de ouder of opvoeder

Je kunt je als ouder of opvoeder gefrustreerd voelen, machteloos, onzeker, bezorgd en misschien zelfs wel kwaad. Je doet je best om elke situatie met frisse blik te benaderen, maar op de een of andere manier lijkt het niet (meer) te werken. De spanningen nemen toe en wat je weet is niet meer afdoende om je kind datgene te geven wat je zo graag wilt. Dit levert stress op en het wordt moeilijker om grenzen op constructieve (=opbouwend) manier aan te geven.

methode-aDe training was top. Tim heeft hier veel meer zelfvertrouwen door gekregen.
Zeker het doormidden slaan van het plankje. Hij komt nu meer voor zichzelf op. Hij is niet meer dat “bange vogeltje”. Niet alleen thuis is dit merkbaar, maar ook mensen in zijn omgeving geven aan dat hij veranderd is in positieve zin.

Ook wij als ouders hebben de ouderbijeenkomst zeer prettig ervaren. Wij hebben geleerd hoe we Tim weer bewust kunnen maken van zaken. Het simpele: “hèhè” (innerlijk even terug) komt heel goed van pas.Tim straalt veel meer zelfvertrouwen uit. De training is zeker een aanrader. Astrid Schipperen

Punt Weerbaarheid biedt uitkomst bij problemen in de opvoeding

De  weerbaarheidstraining laat jouw kind ervaren hoe hij zichzelf onder controle kan houden. Hij leert weerbaar te zijn in een veilige omgeving onder het wakend oog van een bekwaam trainer. Voor u als ouder biedt de training een moment van rust om even op adem te komen. Daarnaast  bestaat ook de mogelijkheid om samen met je kind een weerbaarheidstraining te volgen om samen te werken en te groeien.

De training vindt plaats onder deskundige begeleiding en in een veilige omgeving.