Nieuwe vaardigheden voor hedendaagse docenten!

Marjolein Luksemburg

Marjolein Luksemburg, “Ouders en leerkrachten weten nu beter wat het kind kan doen als het gestrest, angstig of boos is”.

Tijden voor docenten en leerkrachten zijn veranderd

Tegenwoordig ervaren leerkrachten steeds vaker stress als een dagelijkse factor in het werk. Meer dan vijftig procent van de leerkrachten loopt tegen discipline problemen aan in de klas. Begin 2010 werd onder 2300 medewerkers van basisscholen in Nederland een enquête gehouden. Hieruit bleek dat de helft van de leerkrachten zoveel kinderen met een leer- of gedragsstoornis in de klas heeft, dat de rest daar onder lijdt. De meeste leerkrachten vinden dat ze extra vaardigheden nodig hebben om adequaat met de problemen om te gaan.

Kinderen met afwijkend gedrag

Leerlingen met problemen in hun gedrag kennen meestal een voorgeschiedenis van negatieve ervaringen. Om een verandering te bereiken is een pakket van programma’s tegelijkertijd het meest succesvol. Denk aan ouderbegeleiding, sociale vaardigheidstrainingen, en de aanpak van negatieve invloed van leeftijdgenoten. Ondanks dat dit pakket niet altijd geboden kan worden, sta je als leerkracht niet met lege handen!

Linda Bezemer

Linda Bezemer, “Het heeft voor ons rust gebracht in de klas”.

‘Weerbaar zijn’ is ook rust ervaren en rust creëren

Als docent kan je leren hoe je het gedrag van de leerlingen in de klas kan beïnvloeden op een rustige en duidelijke manier. Simpelweg door de kalmte te ervaren in jezelf, ben je in staat rust te creëren. Een onderwijzer heeft grote invloed op het gedrag van zijn leerlingen. Zelfs als deze kinderen problemen mee brengen uit de tijd voor zij bij jou in de klas kwamen.

Punt Weerbaarheid Training biedt rust

Als leerkracht ervaar je tegenwoordig veel druk door hoge verwachtingen van anderen en van jezelf. Je kunt andere mensen niet veranderen, maar met Punt Weerbaarheid Trainingen kun jij weer op kalme wijze rust in je klas brengen. Je leert grenzen stellen op een duidelijke maar ontspannen manier. Deze manier werkt echt. Meerdere leerkrachten hebben dit na het volgen van deze training mogen ervaren!


weerbaarheidstraining? Neem vrijblijvend contact op.
 

Agressieregulatie training in de klas en tijdens oudergesprekkenMeer informatie…