Jeugdhulp

Gemeenten zijn verantwoordelijk  voor jeugdhulp. Wie recht heeft  op welke soort hulp wordt bepaald door CJG-professionals (Centrum Jeugd en gezin), huisartsen, jeugdartsen, GGD artsen en psychiaters.

De gemeente heeft met een aantal hulpverleners een raamovereenkomst. Bij deze hulpverleners kan je terecht en wordt de hulp betaald door de gemeente.

Punt Weerbaarheid heeft raamovereenkomsten met alle gemeenten tussen Bergen op Zoom en Oosterhout. (regio West Brabant West en West Brabant Oost). Daarnaast is er ook een raamovereenkomst met Tilburg en omgeving (regio Hart van Brabant).

TRAINING IN PLAATS VAN THERAPIE

In tegenstelling tot therapie is het volgens Punt Weerbaarheid niet noodzakelijk ‘het probleem’ of onderliggende oorzaken waar jij mee zit uitgebreid en diepgaand te bespreken. We richten ons op oplossingen en positieve zaken die helpen de dagelijkse gang van zaken te verlichten.

Punt Weerbaarheid leert je omgaan met de situatie zoals die nu is. Hoe behoudt je de controle over je eigen handelen met alles zoals het nu is. Punt Weerbaarheid werkt hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Spanning is niet enkel mentaal, spanning zit ook in het lichaam.
  • Bewustzijn in gedachten. Welke gedachten werken jou tegen en hoe leer je deze herkennen?
  • Ademhalingstechnieken voor ontspanning en juist om ten tijde van spanning optimaal te kunnen presteren.
  • Diverse ‘Oosterse’ technieken om rust en kracht in lichaam en geest te ervaren.

Punt Weerbaarheid gaat ervan uit dat training en therapie elkaar prima kunnen ondersteunen.

PROCEDURE

De soort hulp die nodig is wordt bepaald in overleg met een arts of met een cig-professional. Punt Weerbaarheid kan veel betekenen bij problematiek als weerbaarheid, angstreductie, zelfverdediging, tekort aan zelfcontrole en tekort aan zelfvertrouwen.

Met een verwijsbrief van arts of de beschikking van een cig-professional kunt u een afspraak maken met Punt Weerbaarheid.

Punt Weerbaarheid vindt het belangrijk om binnen 2-3 weken te starten met trainen.

LOCATIE

De trainingen vinden plaats in Teteringen van maandag t/m vrijdag.