“Methode B.” eenvoudige en krachtige technieken die direct toepasbaar zijn!

Methode B is een training die ontwikkeld is door Bertha Verschueren en zich richt op kinderen tussen de zeven en negen jaar. Op een speelse manier besteedt de training aandacht aan ontspanning, houding, uitstraling en stemgebruik. De kinderen worden zich meer bewust van hun eigen gedrag en de eigen keuzes die ze daarin hebben. Het resulteert in kinderen die zich zelfstandiger en mondiger gedragen.

Werbaarheidstraining de Stee .2012

Rob van Weert en Bertha Verschueren

Rob en Bertha kennen elkaar al jaren. Bertha is weerbaarheidscoach voor zowel kinderen als ouderen. Ze geeft al meer dan tien jaar weerbaarheidstrainingen. Rob is zeer te spreken over haar programma’s en de  samenwerking. Hij organiseert dan ook jaarlijks met plezier voor haar de ‘Methode A’ en ‘Methode B’ trainingsdagen voor leerkrachten in Breda.

‘Methode B’ training voor leerkrachten in praktijk

De training belicht de specifieke ontwikkeling van kinderen tussen de zeven en de negen jaar(hersenen, motorisch, sociaal en emotioneel). Daarnaast wordt er veel geoefend; eerst de oefeningen zoals de bedoeling is, vervolgens zoals kinderen dit doen. Voor uitgebreide informatie, klik hier.

 

Trainingen voor leerkrachten op korte termijn:

[events_list category=”19,20″]<h2>#_EVENTLINK</h2>{has_time}Datum: #_EVENTDATES – #_EVENTTIMES{/has_time}<br/>{has_location}Locatie: #_LOCATIONNAME, #_LOCATIONTOWN {/has_location}<br />Trainer: #_EVENTTAGS<br />

[/events_list]

 

Bertha Verschueren

Boek Methode B

Bertha Verschueren heeft een boek uitgebracht “Methode B” (ISBN: 9789073806061) dat duidelijke beschrijvingen bevat van de oefeningen, waardoor deze op eenvoudige wijze toegepast kunnen worden. Het boek bevat ook tientallen variatiemogelijkheden om de lessen te verdiepen, zodat het vanaf groep drie t/m groep acht gebruikt kan worden. De manier waarop iedere les is opgebouwd, evenals de lessencyclus en de schoolcyclus, zijn in het boek opgenomen.