Alex van den Akker

Alex van den Akker

Mijn naam is Alex van den Akker. Weer- Baar- Heid, 3 Lettergrepen die in mijn visie ten aanzien van weerbaarheidstrainingen staan voor het trainen van de fysieke – mentale – sociale vaardigheden. Dit koningstrio komt via een speelse, energieke manier aan bod tijdens mijn trainingen. Iedereen bezit binnen dit Koningstrio geweldige persoonlijke kwaliteiten die misschien een tukkie aan het doen zijn en wakker mogen worden gemaakt!

Bij mijn werkgever, Veiligheid & Justitie, heb ik o.a. de opleiding Coach Motiverende Bejegening gevolgd. Je leert de deelnemer een kijkje te nemen in zijn ziel en ontdekken wat “omdenken” aan positieve energie geeft.

Als sportinstructeur binnen Veiligheid & Justitie (leeftijd gedetineerden vanaf 18 jaar) ben ik bekend met zielen die niet in beweging komen. Jaren achtereen heb ik ook leiding mogen geven aan het sportteam en door de competentie Sensitiviteit heb ik veel ‘bruggen’ gebouwd tussen personeelsleden onderling en personeel en gedetineerden.

Door Rob van Weert heb ik de kans gekregen en aangegrepen om weerbaarheidstrainingen te verzorgen op basisscholen. Ik verzorg bij Punt Weerbaarheid dan ook voornamelijk de groepstrainingen op scholen.

Het eerdergenoemde Koningstrio kan in mijn beleving sterk worden ontwikkeld als je je bewust bent van je krachtig en rust centrum in je buik. Voor mij zelf tastbaar en voelbaar als vader van drie kids. Als mijn aandacht niet bij mezelf is en te veel gericht op de handelingen van mijn kids verlies ik mezelf in emotioneel handelen. Keer ik dan naar mijn centrum dan krijg ik de controle over mijzelf terug. Dan weet ik weer hoe te handelen!