Alex van den Akker

Mijn naam is Alex van den Akker. Sinds 2016 bestaat het bedrijf DaadkrachtNU en dit run ik met Arlette van Kooten. We werken graag samen met collegae therapeuten en trainers/ coaches. Dagelijks verzorgen we sociale vaardigheid-, weerbaarheid- en faalangst trainingen en Running Therapie.

Alex werkt o.a. nu enkele jaren samen met Rob van Weert, van Punt Weerbaarheid. In opdracht van Rob verzorg ik weerbaarheidstrainingen op scholen.

Van 1993 tot 2016 heb ik gewerkt als sportdocent  binnen de discipline Veiligheid en Justitie. Kenmerkend voor onze begeleiding is de actieve inhoud van trainingen zonder de lat fysiek hoog te leggen, tenzij jij hier om vraagt.

Om uit je comfortzone te stappen heb je lef en moed nodig. Verandering zonder lef is onmogelijk. Oefenen = doen. Of we nu wandelen, hardlopen, stil zijn of gedachten en gevoelens bespreken, jij bepaalt de richting en wij geven sturing aan je herstel- en ontwikkelingsproces.

In 2018 hebben we als gezin een half jaar in Suriname gewoond. Onze 3 kinderen van 7, 9 en 10 jaar hebben hier op een openbare school verbleven.  Het was een spannend avontuur voor ze om hun plekje in de groepen te vinden. Met behulp van vriendelijkheid en openheid van de Surinaamse kinderen is dit proces veilig en ontspannen verlopen.

In Suriname verzorgden we sociale vaardigheidstrainingen op een basisschool in samenwerking met een sociaal pedagoge.

Als gezin hebben we een intense levensontwikkeling doorgemaakt en hopen we reizen te blijven maken.