Trainers

Trainers

Punt Weerbaarheid staat voor kwalitatieve trainingen, op maat gemaakt voor de cursist. Persoonlijke aandacht staat dan ook hoog in het vaandel. Laat dat maar aan onze trainers over! Naast Rob van Weert, eigenaar van Punt Weerbaarheid, wordt gebruik gemaakt van professionele, externe trainers.

Maak hieronder kennis met onze trainers.

Rob van Weert

Weerbaarheidstraning voor managers

Door zijn jarenlange ervaring als trainer met kinderen en volwassenen merkte Rob dat iedere situatie weliswaar wetmatigheden kent, maar dat de unieke persoonlijke inbreng ook van groot belang is. De verbale, maar vooral de non-verbale communicatie intrigeerde hem. Hij zag dat boodschappen niet of op een onduidelijke manier werden overgebracht. Beslissingen die voortkwamen uit een té emotionele… – lees meer

 

 

 

 

Mark van Praat 

Mijn naam is Mark van Praat, 30 jaar. Na verschillende opleidingen gevolgd te hebben; Cios, Maatschappelijk werk en Breathfulness heb ik mijn hart gevolgd en ben ik all-round weerbaarheidstrainer geworden. In het werk als trainer kan ik al mijn gevolgde opleidingen en kennis combineren. In mijn training geef ik aandacht aan de volgende onderwerpen: Ademhaling, bewustwording, eigen kracht en het creëren van rust en een veilige omgeving.

Wat mij een authentieke weerbaarheidstrainer maakt is de nabijheid en persoonlijke aandacht die ik mensen bied. Mensen kunnen zichzelf zijn bij mij en ik zorg ervoor dat ik ze ook echt hoor en zie. Tijdens mijn trainingen creëer ik een veilige en vertrouwde omgeving wat bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van de ander.

Tijdens mijn trainingen let ik met mijn achtergrond als breathfulnesscoach extra op de ademhaling. Ik weet doormiddel van ademhalingstechnieken de ander zijn krachten te laten ontdekken. Deze technieken kunnen daarnaast ook ingezet worden om stress en spanningen af te laten nemen en dragen bij aan bewustwording tijdens het proces.

Zelf gebruik ik naast de ademhalingstechnieken, weerbaarheidsoefening zoals stevig staan en trap- en stoottechnieken. Op deze manier heb ik controle over mijn lichaam en geest. Ook deze technieken gebruik ik tijdens mijn trainingen.

 

Samenwerkingspartners

Alex van den Akker

Alex van den Akker

Mijn naam is Alex van den Akker. Weer- Baar- Heid, 3 Lettergrepen die in mijn visie ten aanzien van weerbaarheidstrainingen staan voor het trainen van de fysieke – mentale – sociale vaardigheden. Dit koningstrio komt via een speelse, energieke manier aan bod tijdens mijn trainingen. Iedereen bezit binnen dit Koningstrio geweldige persoonlijke kwaliteiten die misschien een tukkie aan het doen zijn en wakker mogen worden gemaakt!

Bij mijn werkgever, Veiligheid &Justitie, waar ik nu 20 jaar werkzaam ben, heb ik onder andere de opleiding Coach Motiverende Bejegening gevolgd. Leer je deelnemer een kijkje te nemen in zijn ziel en laat je deelnemer ontdekken wat “omdenken” aan positieve energie geeft.

Als sportinstructeur binnen Veiligheid & Justitie (leeftijd gedetineerden vanaf 18 jaar) ben ik bekend met zielen die niet in beweging komen. Jaren achtereen heb ik ook leiding mogen geven aan het sportteam en door de competentie Sensitiviteit heb ik veel ‘bruggen’ gebouwd tussen personeelsleden onderling en personeel en gedetineerden.

Door Rob van Weert heb ik de kans gekregen en aangegrepen om weerbaarheidstrainingen te verzorgen op basisscholen. Ik verzorg bij Punt Weerbaarheid dan ook voornamelijk de groepstrainingen op scholen.

Het eerdergenoemde Koningstrio kan in mijn beleving sterk worden ontwikkeld als je je bewust bent van je krachtig en rust centrum in je buik. Voor mij zelf tastbaar en voelbaar als vader van drie kids. Als mijn aandacht niet bij mezelf is en te veel gericht op de handelingen van mijn kids verlies ik mezelf in emotioneel handelen. Keer ik dan naar mijn centrum dan krijg ik de controle over mijzelf terug. En weet ik weer hoe te handelen.

 

Mickey Hinoke (AlphaCoaching)

Ik ben Mickey Hinoke, 47 jaar en sinds een aantal jaar gediplomeerd en uitvoerend Crossfit trainer bij Breda Crossfit (Crossfit level 1, Crossfit kids, Crossfit strongman, Mobility level 1, Weightlifting, TRX en kettlebell). Ik streef naar het verbeteren en versterken van de algehele fitheid waarin je kan werken aan je persoonlijke doelen op je eigen niveau.

Naast Box eigenaar en headcoach ben ik een ervaren jeugdhulpverlener en heb ik, al enige jaren geleden, ervoor gekozen om beide functies met elkaar te combineren. Als agressiereductie- en weerbaarheidstrainer werk ik middels sport met jongeren aan hun zelfvertrouwen, weerbaarheid, het vergroten van hun sociale vaardigheden, agressieregulatie en versterken van een positief sociaal netwerk. Als voorbeeldfunctie wil ik de jongere motiveren om positieve stappen te zetten richting een betere toekomst. Mijn geloof is voor mij een sterke drijfveer om mensen te bereiken en te motiveren.

 Als partner van Punt Weerbaarheid probeer ik met mijn expertise bij te dragen aan de ontwikkeling van de jongere en hoop ik samen met Rob zoveel mogelijk trajecten tot een goed einde te brengen.