Alex van den Akker

Alex van den AkkerWeer- Baar- Heid, 3 Lettergrepen die in mijn visie ten aanzien van weerbaarheidtrainingen staan voor het trainen van de fysieke – mentale – sociale vaardigheden. Dit koningstrio komt via een speelse, energieke manier aan bod tijdens mijn trainingen. Iedereen bezit binnen dit Koningstrio geweldige persoonlijke kwaliteiten die misschien een tukkie aan het doen zijn en wakker mogen worden gemaakt!

Het blije kind in mij komt het sterkst tot uiting als ik trainingen geef vanuit mijn intuïtie. Dan sta ik in mijn innerlijke kracht en via motiverende gespreksvoering nodig ik je uit om in beweging te komen.

Bij mijn werkgever, Veiligheid &Justitie, waar ik nu 20 jaar werkzaam ben, heb ik oa. de opleiding Coach Motiverende Bejegening ondergaan. Leer je deelnemer een kijkje te nemen in zijn ziel en laat je deelnemer ontdekken wat “omdenken”  aan positieve energie geeft.

Als sportinstructeur binnen Veiligheid & Justitie (leeftijd gedetineerden vanaf 18 jr.) ben ik bekend met zielen die niet in beweging komen. Jaren achtereen heb ik ook leiding mogen geven aan het sportteam en door de competentie  Sensitiviteit heb ik veel ‘ bruggen’ gebouwd tussen personeelsleden onderling en personeel en gedetineerden.

Door Rob van Weert heb ik de kans gekregen en aangegrepen om weerbaarheidstrainingen te verzorgen op basisscholen. Ik verzorg bij Punt Weerbaarheid dan ook voornamelijk de groepstrainingen op scholen. Een ontdekkingstocht voor mezelf die zo smaakt naar meer en meer en meer…. follow my hart!

Het eerder genoemde Koningstrio kan in mijn beleving sterk worden ontwikkeld als je je bewust bent van je krachtig en rust centrum in je buik. Voor mij zelf tastbaar en voelbaar als vader van drie kids in de leeftijd nu van 2, 3 en 5 jaar. Als mijn aandacht niet bij mezelf is en teveel gericht op de handelingen van mijn kids verlies ik mezelf in emotioneel handelen. Keer ik dan naar mijn centrum dan krijg ik de controle over mijzelf terug. En weet ik weer hoe te handelen.